Poznajmy się

monika bocian – sztyber

Jestem dietetykiem klinicznym, absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, coachem żywieniowym, Specjalistą Polecanym Insulinoopornym przez Fundację Insulinooporność oraz Specjalistą Przyjaznym Mózgowi.

 

Indywidualne rozwiązania

Opracowując Osobisty Plan Żywieniowy tworzę posiłki wspierające Twoje potrzeby i zdrowe.

Kreatywność

Łączę składniki, które lubisz w dania, które masz czas i chęć przygotować. 

Wsparcie

Nasze wizyty oparte są na zaufaniu i otwartości, aby każde spotkanie przynosiło rozwiązania Twoich problemy.

 

Wiedza

Jako dietetyk rozwijam się nie tylko w obszarze żywienia, jak również medycyny, stylu życia oraz kontaktu z drugim człowiekiem.

Online

Zawsze możemy spotkać w formie online. Wizyty mają ten sam przebieg z wyłączeniem pomiarów masy ciała i wzrostu oraz badania składu ciała.

English

All visits may take place in Shakespeare’s language.  I can also create a Personal Nutrition Plan for you in English. 

Moja specjalizacja

Moimi pacjentami są między innymi osoby:

  • pragnące zmniejszyć lub zwiększyć swoją masę ciała,
  • wymagające specjalnej diety z uwagi na choroby towarzyszące m. in. choroby przewodu pokarmowego, tarczycy, wątroby, zaburzenia metaboliczne, choroby autoimmunologiczne,
  • z problem niepłodności, mężczyźni z obniżoną jakością nasienia, kobiety z PCOS, endometriozą oraz zaburzeniami hormonalnymi,
  • kobiety planujące ciążęspodziewające się dziecka oraz karmiące,
  • zaburzeniami odżywiania (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się)
  • pragnące zdrowo się odżywiać i unormować swój sposób żywienia.

Moje doświadczenie

Doświadczenie zdobywałam w:
  • Zakładzie Profilaktyki Onkologicznej Szpitala MSWiA,
  • Klinice Położnictwa i Ginekologii na ul. Karowej,
  • Klinice Kardiologii Samodzielnego Centralnego Szpitala Klinicznego na ul. Banacha,
  • Klinice Chorób Wewnętrznych  i Gastroenterologii Wojewódzkiego Szpitala Bródnowskiego.

 

Współpracowałam również m. in. z marką Philips Avent, Europejskim Centrum Komunikacji i Kultury (ECCC), Fundacją Women in Nelsen, Fundacją Vocati, Fundacją szczęśliwi bez cukru, Polskim Towarzystwem Dietetyki, Fundacją Vocati, Fundacją Start po Zdrowie oraz Bankiem Żywności SOS w Warszawie.

 

dodatkowe szkolenia i kursy

  • 23.02.2022 Żywieniowe podejście do leczenia trądziku. Co pomaga a co szkodzi?
  • 06.11.2020 II Konferencja Żywienie a Zdrowie Prokreacyjne Kobiety
  • 24.10.2020 IV Ogólnopolska Konferencja Psychika a Dietetyka
  • 23 – 24.10.2020 Food Medicine Conference 5 I Konferencja Medycyna Żywienia 5
  • 20.02.2020 Webinarium „Postępowanie żywieniowe w alergii. Wpływ diety na wyciszenie układu odpornościowego” 
  • 15.02.2020 Konferencja „Diety roślinne – wady i zalety” 
  • 11.02.2020 Webinarium „Choroby zapalne jelit, jak skutecznie wyciszyć objawy z pomocą diety” 
  • 12.06.2019 Webinarium „SIBO – jak diagnozować, leczyć i zapobiegać nawrotom” 
  • 09.02.2019 Webinarium „Diagnostyka i terapia żywieniowa chorób skóry” 
  • 17.01.2019 Webinarium „Infekcje intymne – czy samo przejdzie?” 
  • 15.01.2019 Webinarium „Skutki nadmiaru i niedoboru żelaza” 
  • 12.12.2018 Webinarium „Rola prawidłowej mineralizacji w prewencji i dietoterapii cukrzycy typu I i II’ 
  • 30.10.2018 Webinarium „Miedź – wpływ niedoboru i skutki nadmiaru” 
  • 28.10.2018 Szkolenie ” Żywienie i suplementacja w zaburzeniach miesiączkowania” 
  • 23.10.2018 Webinarium „Jelita kontra depresja”
  • 22.10.2018 Webinarium „Dialog motywujący jako technika pracy dietetyka z pacjentem” 
  • 14.07.2018 Szkolenie „Dieta wegańska w praktyce” 
  • 15.03.2018 Webinarium „Jak lepiej radzić sobie z niepłodnością” 
  • 09.03.2018 Szkolenie „SOIT – School of Insulinresistance Therapy – Specjalista przyjazny insulinoopornym” 
  • 03.02.2018 Konferencja „Żywienie dzieci w różnych jednostkach chorobowych” 
  • 07.12.2017 Webinarium „Algi morskie w codziennym jadłospisie” 
  • 22.10.2017 Szkolenie „Interpretacje badań laboratoryjnych (medycyna funkcjonalna) – hormony żeńskie i męskie.” 
  • 09.04.2017 Szkolenie „Dietetyka sportowa” 
  • 19.03.2017 Szkolenie „Praca z małym pacjentem w gabinecie dietetyka” Warszawa 
  • 09.10.2016 Konferencja „Hashimoto, choroba ogólnoustrojowa – leczenie przyczynowe” 
  • 03.2016 – 01.2017 Szkolenie „Coaching w poradnictwie żywieniowym i dietoterapii” 
  • 05.03.2016 Szkolenie „Żywienie w chorobach tarczycy” 
  • 23.04.2016 Szkolenie „Karmienie piersią, żywienie dzieci podczas laktacji, metoda BLW”
  • 07.11.2015 Konferencja „Trends In Dietetics” 
  • 20.06.2015 Szkolenie „Edukator w cukrzycy”
  • 25.10.2014 Konferencja „Żywienie w drodze do mety, czyli rola żywienia w sporcie rekreacyjnym”
  • 10.06.2014 Konferencja „Zdrowie nie w pigułce: jelito nieszczelne – nowa perspektywa chorób autoimmunologicznych”
  • 14.09.2013 Kurs SCOPE – Specialist Certification of Obesity Professional Education
  • 14.09.2013 Warsztaty dla lekarzy praktyków, Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości „Talia”, IV Zjazd Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością
  • 14.09.2013 Europejski certyfikat SCOPE – Specialist Certification of Obesity Professional Education
  • 20.05.2012 Konferencja „Zaburzenia odżywiania się” IFMSA Poland
  • 15.04.2011 Konferencja „III Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka”
  • 21.04.2010 Konferencja „II Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka”

 

Monika Bocian - Sztyber - ZnanyLekarz.pl

Zainspiruję Cię do nowego sposobu żywienia

Nie lubisz jarmużu, nie przepadasz za gotowaniem na parze albo nie wiesz, czym jest kapusta bok choy? Nie szkodzi! Odwagi! Zawsze jest coś zdrowego, co możemy wprowadzić do Twojego sposobu żywienia, aby codzienne posiłki dawały Ci zdrowie i sprawiały, że Twoje ciało będzie pełne energii.

Masz pytania lub wątpliwości?

Skontaktuj się ze mną poprzez formularz poniżej. Staram się odpowiadać w ciągu 24 godzin.